Garnforbrug

torsdag den 30. september 2010

Plantefarvening af garn.

I et lille stykke tid har jeg gået med lysten til at prøve at plantefarve garn. Vi er flere der har talt om det på Rokken.dk, men da dagen skulle vælges, blev det desværre den dag jeg kom hjem fra London.

Så i tirsdags kørte jeg op til Spillopperne på Gladgaard i Lynge og fandt en billig gryde og en si for 50 kr.

Igår aftes begyndte jeg så at bejse et fed nyindkøbt 100 % økologisk uld.




Stor var spændingen for om det ville lykkes. Efter bejsen, smed jeg alt det gyldenris som jeg høstede i mine forældres have i lørdags i gryden og lod det koge i lidt over en time.



Da jeg havde pillet alt gyldenrisen op af gryden, overvejede jeg kraftigt om jeg skulle fortsætte, for det lugtede fælt. Men jeg blev enig med mig selv om at jeg ikke skulle have brugt 2 timer forgæves.



Så i med garnet og vente yderligere en time. Jeg turde ikke at tage det op efter ca. 1 time, så jeg lod det ligge i gryden natten over.



Billederne er desværre meget misvisende, jeg håber at kunne lægge bedre billeder ind senere. Nu vil jeg hænge det til tørre i cykelkælderen og kører på arbejde.



søndag den 19. september 2010

Held og lotto

Igår var jeg en tur i Køge med mine forældre. Min far var ved at løbe tør for vildtfuglefrø til fuglene i haven. Ikke at de ville komme til at lide nød. Fuglene i haven er så forkælet og smæk fede at de knap nok kan lette. ;0)
Vi kørte ned til Køge korn og købte 25 kilo vildtfuglefrø, det burde holde til nærmeste tid. Bagefter kørte vi en tur til Strøby Forsamlingshus, min mor havde læst at der var loppemarked. Jeg var så heldig at finde en skoæske med helt nye lys, som de kun skulle have 25 kr. for. Og når man lige har fået en ekstra varmerening på knap 1.000 kr. så er 25 Kr. MEGET billig opvarmning, så jeg skyndte mig at betale.



Der ligger en dagli´brugsen i Strøby, så vi smuttede ind for at handle. Min far skulle kun have en lottokupon, fordi " det er altid dem på landet, der vinder millionerne.... " Mine forældre har boet i Greve i snart 40 år, så det var svært at holde et passende ansigtsudtryk til vi kom ud i bilen. Nogle gange så siger min far bare sådanne nogle mærkelige ting, som jeg bare krummer mine tæer over, men alligevel får det jo smil frem på læben.

Da vi kom hjem, pakkede far og jeg bilen med tomme flasker og kørte i Greve Centret. Jeg plejer altid at hjælpe mine forældre med større indkøb, når jeg er nede hos dem. Efter at de ikke har bil mere, syntes jeg at det er det mindste jeg kan gøre, når man tænker på hvor mange gange min far har kørt for mig, da jeg ikke havde bil.

Min far var også flink at køre med mig til Stenløse og hente at kradsetræ til Bastian, som jeg havde fundet på Den blå avis.

Vel hjemme igen havde min mor lavet aftensmad, og min svigerinde kom også og spiste med. Min bror er i London med arbejde i denne weekend. Jaaa, vi er en velberejst familie. ;0)

Idag har jeg samlet kradsetræ til Bastian, ryddet op, afsluttet et par strikkeprojekter, slappet af og hygget.

Og min far ? Han vandt 49 kr. på sin Lottokupon..... ;0)

onsdag den 15. september 2010

Fantastiske London.

Min mor og jeg havde en fantastisk tur til London, og det er bestemt ikke sidste gang jeg tager derover. Faktisk er jeg frisk på at tage afsted igen med det samme.

Vi fik bl.a. set Buckingham Palace, The mews, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Oxford Street, Harrods og var på sejltur på Themsen og i teatret og se musicalen Mamma Mia.
Nogen stor shoppetur blev det ikke til denne gang, men nu ved jeg hvor butikkerne ligger, og er blevet meget klogere på byen, så jeg er frisk på en weekendtur.

Lidt nåede vi dog at shoppe og efter at have læst om Hannes stof indkøb i London, ville jeg også i Shaukat og se om jeg kunne finde hemmelige stofskatte. Det blev til disse 4 stykker stof, som jeg faldt pladask for.



Derud over fik jeg købt lidt te, og nåede på en lille halv time at super shoppe i Primark, inden vi skulle til lufthavnen.

Nååå ja, så MÅTTE min mor jo bare eje en pose fra Harrods, så det passede perfekt med at jeg købte denne prisme pynte ting i deres juleafdeling og så fik hun posen. Super flot afdeling, men også med mange ting der i mine øjne intet havde at gøre med jul.



Alt i alt en super hyggelig tur.

Og Bastian ? Han boede på 6 Stjernet kattepension imens. I mit næste liv. vil jeg gerne være min egen kat, sikken en forkælelse....